wie zijn wij?

Wij zijn expert op het gebied van onderwijsrecht en arbeidsrecht. Iedereen die in het onderwijs werkt, kan bij ons terecht. De bevlogenheid die wij zien bij docenten en medewerkers inspireert ons. Door onze specialisatie in de onderwijs-cao’s kun je van ons optimaal advies en persoonlijke begeleiding verwachten. Wij zijn alle dagen van de week beschikbaar.

Janneke Wiersema

Janneke heeft jarenlange ervaring als jurist in het arbeidsrecht en het onderwijs. De bevlogenheid van onderwijsmedewerkers werkt voor haar aanstekelijk. Zij behartigt met grote inzet en resultaatgericht jouw belangen, met oog voor de arbeidsverhouding. 

Erwin den Ouden

Erwin zijn (juridische) expertise is breder dan alleen arbeidsrecht, waardoor hij een mooie aanvulling is in het team.

Hij zoekt graag naar een praktische benadering om juist recht te doen aan de persoon. 

Daniëlle Dubbel

Daniëlle is sinds haar studie Rechten al meer dan 20 jaar actief als jurist in de onderwijswereld. Arbeid en onderwijs is voor haar de gouden combinatie, waar zij haar vakkennis én mensenkennis kan inzetten. Daniëlle hanteert een coachende stijl en is daarbij oplossingsgericht.

voor wie werken wij?

Of je nu docent bent of een onderwijsondersteunende functie hebt, van primair tot wetenschappelijk onderwijs: je kunt bij ons terecht. Wij werken via diverse onderwijsvakbonden, maar ook direct. Je hoeft dus geen lid van een vakbond te zijn om bij ons aan te kloppen. Je schakelt ons als volgt in:

Leden van onderwijs-vakbonden Vonkc, VLS en NVORWO

Neem contact op via het contactformulier of de telefoon en we plannen direct samen een gesprek. We luisteren naar jouw verhaal en gaan voor je aan de slag. Vanuit jouw vakbondslidmaatschap heb je in ieder geval recht op 10 uur juridisch advies per jaar.

Andere onderwijs-medewerkers

Vul het contactformulier in of bel ons. Je ontvangt van ons een e-mail met een offerte en onze algemene voorwaarden. Ons uurtarief is € 140,00 exclusief 21% btw. In de meeste situaties is er maximaal 10 uur nodig. Wanneer je hiermee akkoord gaat, bevestig je dat via e-mail. Daarna starten we met jouw vraag. 

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, ga dan na of je recht hebt op ‘vrije advocaatkeuze’. Dan wordt ons werk voor jou vergoed.

Hoe werken wij?

Op vragen over de cao kunnen we vaak direct een antwoord geven. Is er een kwestie met je werkgever, dan kijken we altijd of we er in gesprek met de werkgever uit kunnen komen. Wij zoeken naar een pragmatische oplossing en het is nooit onze bedoeling om de zaak te laten escaleren.

Werknemers hebben rechten en plichten. Dat is het uitgangspunt en daarbinnen kunnen we jou ondersteunen. We hebben altijd jouw belang voor ogen en zullen de ruimte opzoeken die er in wetgeving is. We luisteren naar jouw verhaal en er is ruimte voor emoties.

De duur van onze samenwerking kan erg uiteenlopen. Eenvoudige vragen zijn vlot beantwoord. Complexere vragen kunnen in de tijd wel een paar maanden in beslag nemen. Onze ervaring is dat wij meestal niet meer dan 10 uur nodig hebben om een zaak te behandelen. Uiteraard houden we je steeds goed op de hoogte van de tijd die we aan jouw dossier besteden.

Jouw zaak in 4 stappen

We luisteren naar jouw verhaal. Soms kunnen we jouw vraag direct beantwoorden. In andere gevallen kan het zijn dat we extra documenten nodig hebben om je vraag te beantwoorden, bijvoorbeeld je arbeidscontract of een schorsingsbrief.

We geven advies aan jou als werknemer, zodat je zelf verder in gesprek kunt met je werkgever. Het is het mooist als dat lukt, want voor de relatie met je werkgever is het beter als je zelf in gesprek blijft. Daarbij zetten wij jou in je kracht en bereiden we bijvoorbeeld samen jouw gesprekspunten voor.

Als het gesprek niet goed gaat of de situatie dreigt vast te lopen, nemen wij contact op met je werkgever. Uiteraard doen we dat in overleg met jou. Mails naar jouw werkgever sturen we altijd nadat je hebt meegelezen. Ook kunnen we met je meegaan naar het gesprek met jouw werkgever, wanneer dit kan helpen bij het oplossen van de situatie.

Als de werkgever jouw contract wil beëindigen, voeren wij namens jou de onderhandelingen om voor jou het optimale resultaat te behalen. 

‘Wij zijn specialist in juridische zaken binnen het onderwijs.’

Contact

Werk je in het onderwijs en heb je juridisch advies nodig rond jouw werksituatie? Wij zijn je graag van dienst. Laat hier jouw contactgegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij gaan zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om.

  Uitleg van de cao | Taakbeleid | Ziekte & re-integratie | Disfunctioneren & conflicten
  Ontslag & beëindigingsregelingen | Faciliteiten voor senioren

  Daniëlle Dubbel
  06-81 88 56 91

  Erwin den Ouden
  06-44 11 09 92

  Janneke Wiersema
  06-40 51 14 01

  E-mail
  advies@onderwijsvakbondsjuristen.nl

  Kvk-nummer
  76947742